Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

torsdag 25 augusti 2022

Omröstning: Hur hanterar du amerikanska dollarn?

 

Den förste januari 2021 stod den amerikanska dollarn i 8,13 kr. Idag står den i 10,59 kr. Att valutor svänger är inte ovanligt, men just nu är dollarn jättedyr. Det är bra när man får utdelningar i den valutan, men ska man köpa aktier kan det ta emot. Hur agerar du? Det är jag intresserad av att få veta och ser gärna att du svarar på frågan i formuläret nedan.

2 kommentarer:

 1. Har ingen stark tes när det gäller svenska kronans fortsatta utveckling mot amerikanska dollarn. Även om det är dyrare än det har varit historiskt så vet jag inte vad som händer i framtiden med så många olika faktorer som påverkar resultatet.

  Kommer USA fortsätta med att ha en högre ränta än Sverige?
  Vad händer med ländernas exporter?
  Hur ska svenska energikostnader se ut kommande åren?
  Driver alla internationella lån som är skrivna i dollarn upp behovet och priset på valutan ytterligare?
  Dollar milkshake?
  Hur påverkar guld- och oljepriset valutakursen?
  Klarar länderna av att betala statsskulder om räntan fortsätter uppåt? Om inte, vad händer då?
  Min lilla hjärna klarar inte av att reda ut ett ordentligt svar med tillräckligt stor säkerhet för att det ska påverka köpandet eller säljandet. Den amerikanska dollarn är för komplicerad.

  Det senaste 1½ året har jag dock varit glad för att satsa på norska och kanadensiska aktier eftersom jag har trott och tror fortfarande att deras valutor blir starkare mot den svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att säga. Jag tycker att man många gånger har sagt att något är dyrt för att sedan ett år senare tycka att det var billigt.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.