Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

torsdag 11 augusti 2022

2020 Bulkers utdelning i augusti

 Fraktbolaget 2020 Bulkers kommer varje månad med utdelningsbesked baserad på hur det gick månaden innan. Denna månad blir det $0.18 vilket är samma som månaden innan. Totalt kommer de ha betalat ut $1.96 hittills i år vilket motsvarar en direktavkastning på 16,2 % och då är det ändå fyra månader kvar av året.

En sak som jag såg när jag letade efter månadens utdelning var att de ska byta skattehemvist från Bermuda till Norge. Det betyder att det kommer dras norsk källskatt på 25 % på varje utdelning. Det är såklart tråkigt, men i och med att jag äger 2020 Bulkers i en kapitalförsäkring kommer jag få tillbaka källskatten några år senare.

4 kommentarer:

 1. Jag har aktien på ISK och funderar därför på att sälja. För närvarande är dock utdelningen så hög så jag kan bortse från källskatten. Jag har valt att sälja alla andra nordiska bolag på grund av den höga källskatten så troligen åker även Bulkers ut.

  Jag försöker förstå varför de byter skattehemvist men har inte hittat någon information.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom över information efter att jag skrivit mitt inlägg om att Bulkers antagligen inte kommer belastas med källskatt för att de gör "cash distribution" istället för en utdelning. Vi får se hur det ser ut i slutet av månaden.

   Radera
 2. Intressant! Den detaljen har jag missat och jag får allt försöka läsa på lite. Som du skriver. Vi får se hur det blir. Stort tack för en läsvärd blog!

  Skeptisk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du gillar vad som finns på bloggen.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.