Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

tisdag 10 maj 2022

Kommer det ta 3-4 år innan bitcoin står högt igen?


Det finns många modeller för hur bitcoin ska utvecklas. Här kommer en graf för RSI på bitcoin. RSI står för relative strength index och indikerar om en aktie är översåld eller överköpt. Ett värde under 30 indikerar översåld och ett värde över 70 innebär överköpt. Ett högt RSI brukar korrelera väl med att kursen är hög och vice versa. Man ser att de höga topparna i RSI faller in med när kursen på bitcoin har stått som högst. Nu är verkar vi vara på väg ner och vi har antagligen inte nått botten än. Tittar man på hur tillgången har utvecklat sig ser man topparna dyker upp med ca 3-4 års mellanrum, vilket någorlunda sammanfaller med "bitcoin halving" d.v.s. tidpunkten då belöningen till de s k miners halveras. 

Enligt teknisk analys kan en köpsignal utlösas när RSI har varit under 30 och sedan passerar det värdet igen. Likaledes skapas en säljsignal när RSI har gått över 70 och sedan faller ner under 70. Tittar man på grafen ovan har RSI aldrig varit riktigt låg och därför är det svårt att se någon riktig köpsignal. Däremot ser man att det vänder ungefär vid RSI = 45, vilket man kan hoppas på denna gång också.

För den spekulative borde det ta några år innan man ser toppnoteringar igen, i alla fall om man tittar på modellen ovan. Aktiekemisten äger lite certifikat i kryptovalutorna bitcoin, ethereum och cardano. Utvecklingen har inte varit rolig på sistone, men man vet ju också hur svängigt det kan vara med sådana tillgångsslag. Jag kommer spekulera i en toppnotering igen om ca 3-4 år, och kommer tills dess att köpa nya certifikat varje månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.