Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

torsdag 19 maj 2022

Börsintroduktion 4C Group

 

Äntligen en börsintroduktion värd att titta närmre på. 4C Group, som är mer känt som 4C Strategies ska till börsen. De tillhandahåller mjukvara för att träna på olika krisscenarion. 74 % av kunderna är inom försvaret, medan resterande fördelas på offentlig sektor och företag. Tyvärr känns företagets tjänster högaktuella med tanke på omvärldens rådande situation. 

Företaget grundandes år 2000 och har nu vuxit sig stort med 167 anställda fördelade över hela världen. Deras mjukvara Exonaut har man hunnit utveckla i många år och man har således en bred kundbas. Man har dessutom sett en fin organisk tillväxt de senaste åren, samtidigt som det finns goda möjligheter för att expansion. Aktiekemisten tycker att finanserna ser bra ut när man tittar på den data som finns att tillgå. Först och främst går företaget med vinst och kommer handlas till P/E-tal på ca 30. Det tycker jag är ett okej för ett bolag som har god tillväxt.

Majoriteten av introduktionen går ut på att sälja befintliga aktier, men man tar in en liten slant för att finansiera framtida utveckling. 452 miljoner kroner står till förfogande där 74 % redan har garanterats av ankarinvesterare. Fjärde AP-fonden, Carnegie Fonder och Skandia Fonder står redo bara för att nämna några. Aktien kommer handlas på First North med första handelsdag tisdag den 24 maj. Den 23 maj kl 15.00 är deadline för att anmäla sitt intresse. För att vara med måste man vara kund på Nordnet. 200 aktier á 35 kr bör man vara beredd på att langa fram ifall man vill ta chansen. 

Affärsvärlden har gett tummen upp till den börsintroduktion, vilket är positivt. Än har inga omröstningar hållits på finanstwitter, men det borde vara positiva tongångar där också. Aktiekemisten har redan tecknat och hoppas på tilldelning för att sedan kunna sälja första handelsdag, förhoppningsvis med vinst.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Du måste alltid göra en egen analys av eventuella investeringar.

2 kommentarer:

  1. Inte samma flöde på IPOer i år som förra året direkt. Men här har vi lite positiva tongångar och jag tecknar 2 x 200 st.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller tummarna för att du får tilldelning.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.