Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

tisdag 7 december 2021

Börsintroduktion Norva24

 

Är du sugen på att äga ett bolag inom "underjordisk infrastruktur"? Norva24 specialiserar sig på just avloppstjänster, så som slamtömning, rörunderhåll och spolning. Det låter kanske inte jättespännande, men faktum är att oavsett hur börsen går behöver det ordnas med avlopp. Man är just nu den ledande aktören på danska, svenska, norska och tyska marknaden, men satsar på att bli Europas största tjänsteleverantör inom underjordisk infrastruktur. Detta ska nås genom förvärv, och hittills i år har man kommit över sju nya företag. Vinstmarginalen är ca 13 % och man satsar på att långsiktigt hamna på 14-15%.

Sista teckningsdag är redan den 8 december innan 15.00 på Nordnet. Första handel sker sedan den 9 december. Varje aktie kostar 36 kr och man måste teckna 250 st för att vara med. Hela erbjudandet är på 2,3 miljarder kronor, och ankarinvesterare har bokat 54 % av dessa. Det är tunga ankarinvesterare som Swedbank, DnB, Carnegie och Länsförsäkringars fondbolag som går in, vilket är ett positivt tecken. Erbjudandet har riktats mot allmänheten i hela Norden och internationella investerare. 

Det har inte kommit några analyser om att man ska teckna aktien. Om det inte dyker upp något negativt om aktien kommer Aktiekemisten att teckna. Positivt är att aktien redan är fulltecknad.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid din egna analys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.