Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

torsdag 23 september 2021

Tilldelning i börsintroduktioner?


 På sistone har Aktiekemisten tecknat aktier i Arlandastad, Kjell och Company samt Cary Group utan att få tilldelning i någon av dessa. 
Edit: Senare under dagen dök det upp 100 Cary Group aktier på mitt konto. Väldigt konstigt, men det tackar jag för. Aktien steg dessutom mer under eftermiddagen.
Parallellt har fru Aktiekemisten också tecknat aktier i samma bolag, och fått tilldelning i alla tre! Det är ju rent ut sagt orättvist, samtidigt som jag gläds åt frugan. Kan det finnas någon förklaring till detta? Jag tror att det kan finnas. På sistone har jag aktiverat en kredit på mina konton på Nordnet och Avanza för att delta istället för att sätta över pengar. Fru Aktiekemisten ser till att det finns pengar redo och har således ingen kredit. Kan det vara så att bolagen värdesätter att folk inte använder sina krediter för att delta, för att det ändå är dem som kommer sälja första dagen?

En anledning till att jag tror att det kan vara så är för att jag själv såg till att det fanns pengar på kontot tidigare. Då fick jag många tilldelningar och allt var frid och fröjd.

Är det någon som har gjort samma observation?

11 kommentarer:

 1. Jag upplevde också mager tilldelning på Kjell. Sökte minsta post på 9 konton, 0 tilldelning. Sökte både med likvider och krediter, vilket jag gjort utan problem under en längre tid. Flera bekanta som sökt fick inte heller tilldelning tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just Kjelle tror jag var så populär att man inte kunna tilldela alla. Tack för din input.

   Radera
 2. Kanske beror det på könsdiskriminering..? haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt... ;) Senare under dagen dök upp Cary Group aktier på mitt konto. Någon som tyckt synd om mig och listat ut vem jag är ;)

   Radera
 3. Fick inte heller någon tilldelning på Cary Group (ansökte på två olika konton), men fick på Kjell (ett konto). Använder inte någon kredit vid börsintroduktioner, utan kör enbart med likvida medel jag flyttar över från sparkonton. Har inte själv sett något mönster utan tror nog det är slumpen som avgör. Jag har svårt att tro att varken Avanza eller Nordnet tar hänsyn ifall du kör med kredit eller inte. De tjänar ju pengar oavsett när du säljer //Sparpatrullen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cary Group dök upp senare under dagen hos mig. Kanske de gjorde det hos dig också? De borde inte ta hänsyn till kredit eller ej, men man vet ju aldrig.

   Radera
  2. Aha det gjorde det för mig ser jag Blandade nog ihop med CTEK tidigare i veckan - kul att vi både gjorde en liten vinst iallafall =) //Spartpatrullen

   Radera
 4. Samma sak idag igen med CTEK. Sökte blandat 100, 150, och 300 poster på 9 konton, 0 tilldelning :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Ingen tilldelning (förutom frugan då som fick 50 st på ett konto). Denna gång körde jag dock inte någon kredit.

   Radera
  2. Jag sökte 300 CTEK på vardera två konton med kredit och fick tilldelning på 50 på båda kontona. Möjligt att PB-kunder premieras men det är bara spekulation. Trist att ni blev utan. :(

   Radera
  3. Låter ju rimligt att premiera PB-kunder.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.