Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

tisdag 27 april 2021

Börsintroduktion Nilar International

 

Börsintroduktionerna duggar tätt just nu, och som en bonus är det också intressanta sådana. Låter energilagring i form av batteriteknik intressant? Då ska man titta på Nilar International. De erbjuder energilagringsmöjligheter för privata och kommersiella aktörer. Detta passar bra in i den elektrifiering som pågår runt i världen. Bolaget tar in pengar för att fördubbla sin produktion på fabriken i Gävle, samt till att öppna upp ännu en fabrik. 

En stor positiv aspekt är de fina ankarinvesterarna. Handelsbanker Fonder, BNP Paribas och AP-fonderna står redo med plånböckerna öppna. 65 % av de 750 miljoner kronor som erbjuds är redan tagna, så det finns lite för oss övriga investerare att försöka få tag på. Sista teckning är nu på torsdag 29 april och handeln börjar dagen efter den 30 april. Du behöver vara Nordnet-kund för att vara med i och teckna. Minsta post är 150 aktier för 67 kr/st.

Det är inga tidningar som uttryckt någon åsikt om denna IPO. Där hade man gärna sett någon rekommendation då det brukar vara en fingervisning. Det kanske kommer nu när Hemnets börsdebut är avklarad. Aktiekemisten kommer att teckna en post för att sälja första dagen i hopp om en vinst.

Detta ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid en egen analys. Handel med aktier kan både leda till vinst och förlust av investerat kapital.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.