Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

onsdag 9 februari 2022

Sampos utdelningsförslag satt som en krocketklubba i skenbenet

 

Som det finska försäkringskonglomeratet Sampo tidigare lovat skulle det delas ut minst 2 euro per aktie. Beskedet kom idag och det blir 2,40 euro i ordinarie utdelning samt 1,70 euro extra. Det blir alltså totalt 4,10 euro, vilket alla utdelningsinvesterare tackar för. Man kan göra denna utdelning tack vare att resultatet förbättrades avsevärt under förra året och att man har varit tvungen att vara konservativ med tidigare utdelningar på grund av pandemin.

Aktiekemisten kommer tack vare detta inkassera 2132 kr i utdelning för bolaget i år. 15 % källskatt kommer dras på det då jag äger Sampo på Nordnet, men den betalas tillbaka om några år.

4 kommentarer:

 1. Är det bara 15% källskatt? Har för mig att den är 35% för finska bolag? Eller är det annat för Nordnet kunder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, Nordnet har fixat så att de bara drar 15 %.

   Radera
  2. Det är väl egentligen svenskar, danskar och norrmän som enbart skall betala 15 % i källskatt i Finland. Lika dant för Danmark, De har haft 27 % ett bra tag fast vi svenskar behöver bara betala 15%. Det är dock så jobbigt att vi själva får i normala fall kräva tillbaka de som är utöver 15%.

   Nordnet fixade dock rätt snabbt ett Finskt skatteavtal där de bevisar att du är skandinav. Har inte hört att de lyckats med Danmark.

   Radera
  3. Så är det nog. Danskarna verkar vara lite mer kinkiga gällande skatteavtal.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.