Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

torsdag 19 augusti 2021

Från 0 till 300...

 

1 mars 2020 inledde Aktiekemisten sitt lilla bloggprojekt, och idag skriver jag det 300:e inlägget. Jag tänkte därför skriva lite om det här med att blogga.

Till dags datum har bloggen haft nästan 55 000 visningar, där man ser en stadigt ökande trend. Den här månad kommer landa på 7000 - 8000 visningar, vilket slår det gamla rekordet på lite drygt 6000 visningar. Jag hade aldrig trott att så många vill läsa min blogg och vill därför rikta ett stort tack till alla som läser min blogg. Framförallt tackar jag er som också skriver en kommentar då och då. Det är trevligt att interagera med er.

Många som funderar på att starta blogg undrar över om det går att tjäna pengar på det. Svaret är inte så mycket. Hittills har jag fått en utbetalning från Google på 833 kr. Detta för ca 1,5 års arbete. Som det ser ut nu bör utbetalningarna komma ca varje halvår. Jag har även försökt med vissa affiliatelänkar, men det har inte gett tillräckligt för att få ut några pengar.


2 kommentarer:

 1. Jag tror det kan vara en bra idé att blogga som privatinvesterare.

  Jag har precis startat en blogg själv, och tänker att precis som en VD måste motivera sina beslut inför en ägare, måste jag motivera mina beslut inför min blogg.

  Själva tanken med detta är alltså att tvinga sig själv att tänka igenom saker och ting lite mer noggrant än om man inte var tvungen att sätta det på pränt. Dessutom har man ju bonusen att saker och ting dokumenteras, och själv är jag rätt tankspridd och glömmer lätt saker jag inte skriver ner.

  Eventuella reklamintäkter kan man se som en liten bonus, men bör nog inte vara målet med en investeringsblogg.

  Grattis till 300!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du har börjat blogga. Kan hålla med om du säger att man motiverar sina innehav lite bättre om man publikt skriver om det.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.