Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

fredag 11 juni 2021

Börsintroduktion RevolutionRace

 

Ett globalt klädmärke med kläder för utomhusbruk. Så kan man beskriva RevolutionRace som ska till börsen via introduktion. Detta är ett bolag som startades 2013 och nu har man vuxit så mycket att man är redo för IPO. Detta indikerar en jättefin tillväxt för bolaget och läser man i prospektet om några jämförelsevärden för nettoomsättning hittar man 71,6 % vilket är mycket starkt.

En intressant sak som man hittar i prospektet är att institutionella aktörer i USA har erbjudits att teckna aktier vilket ger många köpvilliga kandidater. Dessutom finner man fina ankarinvesterare som Blackrock, Handelsbanken fonder och Swedbank Robur Fonder. 57 % av de nästan 2,5 miljarder kronor som erbjuds är redan tagna, vilket gör att det finns utrymme för småsparare att komma över en skvätt aktier. Man har satt teckningskursen till 75 kr och man tecknar minst 100 st. Denna introduktioner sker precis som med Acast, bara hos Nordnet. Sista teckning sker 15 juni med första handelsdag 16 juni.

Affärsvärlden har inte hittat något att anmärka på och rekommenderar att teckna. Aktiekemisten kommer också teckna för att som vanligt sälja första handelsdagen.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid en egen analys. Det finns inga garantier för att dina investerade pengar ska öka i värde. De kan likaväl minska i värde.

4 kommentarer:

 1. Vi verkar gilla samma IPO:er :) får hoppas på tilldelning och god utveckling första dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slump eller skicklighet att tycka om samma? :) Den här borde man få tilldelning i.

   Radera
 2. Även jag tecknar en post inför denna börsnotering. Håller tummarna att vi båda får tilldelning! :) //Sparpatrullen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Låt oss få tilldelning och avkastning :)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.