Aktiekemisten

Besök Aktiekemistens nya blogg på www.aktiekemisten.se. Där hittar du alla nya inlägg.

onsdag 2 juni 2021

Börsintroduktion Permascand

 

Det är gott om introduktioner just nu, och det gäller att välja ut dem med omsorg. Aktiekemistens taktik är att hellre teckna en gång för lite, än en gång för mycket. 

Permascand är redo för att säga hej till börsen. Bolaget är verksamt inom elektrokemi, vilket är område som Aktiekemisten är väl bekant med. Tekniken kan man bl.a. använda för att utvinna ädla metaller, men också framställa vätgas med. Det är det sistnämnda som Permascand håller på att utveckla. Företaget har dock varit verksamt i över 50 år och specialiserat sig på ytbeläggningar genom elektrolys. Det innebär att man tvingar en oädel metall till att täcka en ädel metall, exempelvis att järn beläggs med zink.

Bolaget tar in ca 500 miljoner kronor varav 54 % har bokats in av bl.a. SEB och Länsförsäkringar. Det måste man betrakta som fina ankarinvesterare. Vill man vara med i leken får man hosta upp 34 kr/aktie och teckna sig för minst 200 st. Denna gång är det bara Nordnet som erbjuder introduktionen, och vill man vara med måste man teckna senast 3 juni kl 15.00. Första handelsdag är sedan dagen efter den 4 juni.

Affärsvärlden tycker man teckna aktien. Aktiekemisten kommer också teckna aktien och hoppas på en trevlig start för att kunna göra en snabb vinst.

Inlägget ska inte ses som en rekommendation. Gör alltid en egen analys innan du investerar dina pengar. Det finns inga garantier för vinst, och du kan lika gärna förlora delar eller hela ditt investerade kapital.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.