torsdag 18 mars 2021

Börsintroduktion ACQ Bure

 

SPAC-trenden har kommit till Sverige, där investmentbolaget Bure tar första initiativet. Ett stycke skal-bolag ska ta in 3,5 miljarder kronor och kalla sig för ACQ Bure. Denna IPO kommer nog vara en av de mest omtalade börsintroduktionerna på länge. SPAC-fenomenet har varit hett i Amerika den senaste tiden vilket såklart smittar av sig på denna svenska variant. För den som spekulerar i kortsiktigt ägande, så som Aktiekemisten brukar göra i samband med börsintroduktioner, vet att ju mer publicitet desto bättre. Affärsvärlden rekommenderar dessutom att teckna, vilket alltid är positivt inför börspremiärer.

Av de 3,5 miljarder som erbjuds är 60 % redan tagna av flera fondbolag och Bure själv. Det gör att resterande får slåss om 1,4 miljarder, vilket betyder att småsparare borde ha bra chans att få tilldelning. Man behöver teckna minst 100 aktier för 100 kr/st om man vill vara med, samt anmäla sig senast 23 mars. Första handelsdag blir den 25 mars, vilket är samma dag som en annan intressant börsintroduktion

Aktiekemisten tecknar och hoppas på en hysterisk kursuppgång. 

Detta inlägg ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid en egen analys. 

2 kommentarer:

  1. Äger och tror på Bure Equity. Men är lite tveksam till SPAC fenomenet. Man vet ju faktiskt inte vad bolaget kommer investera i. Köpa grisen i säcken?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samtidigt kan man väl fråga sig om Bure har råd att med att misslyckas här.

      Radera